Bevar dine tænder længst muligt

Investerer du i kroner og broer til dine tænder i tide, får du større glæde af dem i længere tid. Begge dele er løsninger, der både føles og ser naturlige ud – fordi vi ved, netop det er vigtigt for dig. Derfor samarbejder vi med - Esbjerg Dental Laboratorium.

Kroner

Har du en tand, der meget beskadiget eller tæt på at knække, er en fyldning ikke nok. I stedet reparerer og beskytter vi tanden ved at sætte en pæn krone oven på den. Det kan også være løsningen, hvis du har en misdannet eller misfarvet tand.

Broer

Har du mistet en eller flere tænder kan en bro med kunstige tænder være en løsning, der både er æstetisk og gør, at du kan tygge igen. Broen bliver cementeret fast på dine egne tænder og vil hurtigt føles naturlig. Til gengæld er der grænser for, hvor mange manglende tænder en bro kan erstatte, fordi der skal være noget at cementere den fast på.

Har du mistet en eller flere tænder kan implantater også være en løsning.

 

Hvad er en krone eller bro lavet af?

Kroner og broer kan fremstilles i guld, porcelæn eller en kombination af metal og porcelæn. De fleste foretrækker porcelæn af kosmetiske årsager.

Hvordan foregår krone-behandlingen?

Først sliber vi tanden til, derefter tager vi aftryk af den beslebede tand for at sikre størst mulig præcision. Indtil din nye tand er færdig fra teknikerens side, går du med en midlertidig plastikkrone. Denne beskytter og forskønner tanden fra første dag og kan bruges med forsigtighed. Ved andet besøg efter cirka 2 uger fastcementerer vi den endelige krone.

Hvordan foregår bro-behandlingen?

På samme måde som krone-behandlingen, blot sliber vi flere tænder til. Du får også her en midlertidig plastikbro i venteperioden.

Hvor hurtigt kan du tygge igen?

Du kan tygge samme dag som kronen eller broen er cementeret på.

 

Få en tid hos tandlægen!

Du kan:

- Ringe 75 12 90 22 indenfor vores åbningstid

- Sende en mail til reception@borgertand.dk

Se alle vores behandlinger herunder

Bideskinner

Hovedpine, tyggesmerter kan fjernes eller reduceres! Mange mennesker lider af hovedpine, tyggesmerter m.m. på grund af problemer med bidfunktionen.

Læs mere …

Behandlingsplan

Undersøgelser viser at 98 ud af 100 tænder mistes på grund af skadelige bakterier, og kun 2 ud af 100 tænder mistes på grund af traumer/ulykker. At forebygge og behandle tandsygdomme er derfor indlysende.

Læs mere …

Akut

Udenfor vores åbningstider kan du altid kontakte tandlægevagten. Læs også de gode råd om hvad du selv kan gøre ved f.eks. en knækket tand under transport til lægen/ skadestuen.

Læs mere …

Caries

Caries / huller i tænderne opstår når bakteriebelægningerne på tænderne omdanner sukker fra føden til syre, der nedbryder tandsubstansen.

Læs mere …

Digital røntgen

Bitewings er røntgenbilleder taget i hver side af din mund med fokus på mellemrummene mellem dine tænder. Vi bruger idag kun de skånsomme digitale røntgenbilleder med digital sensor.

Læs mere …

Forebyggelse

Den bedste forebyggelse er din egen indsats for at holde tænderne rene. Det er dog ikke nok i sig selv, og det er her vi træder til med hjælp. Hvis man ikke passer forebyggelsen ordentligt, risikere man skader på tænder og tandkød, samt få meget øget risiko for Parodontose.

Læs mere …

Implantater

Få dit smil og din livskvalitet tilbage! Vi samarbejder med førende specialister inden for implantater – de kunstige tænder, du har mulighed for at få sat ind, hvor dine naturlige tænder af forskellige årsager, for eksempel paradentose, mangler.

Læs mere …

Intraoral kamera

Et mini digitalt kamera, der gør det muligt, at tandlægen tager et billede af dine tænder.

Læs mere …

Kirurgi

Tandkirurgi omfatter alle former for kirurgi i mund, kæber og tandkød. Den slags behandlinger udføres kun af tandlæger med speciel erfaring og interesse på dette område.

Læs mere …

Kroner og Broer

Bevar dine tænder længst muligt! Investerer du i kroner og broer til dine tænder i tide, får du større glæde af dem i længere tid.

Læs mere …

Lupbriller

For at øge præcisionen af vores arbejde, arbejder alle tandlægerne i Tandlægehuset Borgergade med med lupbriller.

Læs mere …

Parodontose

For at kunne behandle parodontose så effektivt som muligt, udføres den af klinikkens dygtige tandplejere.

Læs mere …

Plast

Plast bruges mere og mere som fyldningsmateriale og som et billigt alternativ til porcelæn. På klinikken har vi særlig ekspertise i at styrke udsatte plastløsninger mede kevlarforstærkninger, - som sikrer lang levetid for din plastløsning.

Læs mere …

Porcelæn

Porcelænsfacader uden på dine eksisterende tænder er en god mulighed for med hurtig og effektiv teknik, at rette op på skavanker i dit tandsæt og i dit smil.

Læs mere …

Proteser

Klinikkens udfører alle former for moderne protesebehandling i samarbejde med tandtekniker Lars Kongsbak.

Læs mere …

Regelmæssigt eftersyn

Ved de regelmæssige tandeftersyn tjekker vi ikke kun efter caries, men bl.a. også for eventuelle slimhindelidelser, parodontose samt den generelle sundhedstilstand i hele munden.

Læs mere …

Rekonstruktion

Vi genopbygger nedslidte tandsæt og tandsæt, som mangler en del tænder og hvor tyggefunktionen ikke er optimal. Klinikken har over en årrække udviklet en kvalitetssikret rekonstruktionsteknik, som giver dig et korrekt og flot bid.

Læs mere …

Rodbehandling

Rodspidsbetændelse opstår i de fleste tilfælde ved, at en tands nerve dør på grund af bakterieindtrængen som følge af et stort hul (caries) eller på grund af et slag på tanden.

Læs mere …

Smertevenlig behandling

Patienter kan være utrygge ved at gå til tandlægen. Alle disse spørgsmål er helt naturlige og vi giver os tiden til at snakke behandlingen igennem med dig. Vi har alle de bedste bedøvelses metoder til vores disposition. Heriblandt finder vi ikke lattergas, - som klinikken derfor ikke tilbyder.

Læs mere …

Tandblegning

Med klinikkens hjemmeblegningsprogram med skinner - lysnes dine tænder skånsomt og smertefrit. Inden for 10-14 dage kan resultatet ses på dine tænder – uanset om misfarvningen skyldes kaffe, te, rødvin, tobak eller andre farvestoffer.

Læs mere …

Tandfyldninger

Er der hul i en tand, skal det hurtigst muligt repareres med en fyldning, da det ellers bliver dybere – og kan i sidste ende medføre at tanden måske skal rodbehandles.

Læs mere …

Tandmellemrum

Tandmellemrum kan lukkes enten ved af at bygge plast på dine tænder lave facader eller kroner, så de derved gøres bredere. I enkelte tilfælde kan der også rettes på tænderne så de opnår kontakt til hinanden bl.a. med vores system "Inman Aligner". Se mere på www.inmanaligner.com/dk

Læs mere …

Tandrensning

Vores tandlæger og tandplejer sikrer dig den bedste rådgivning omkring forebyggelse og vedligeholdelse af dine tænder. På klinikken udføres tandrensninger ligeledes af vores tandplejer, - som har spidskompetence i at minimere risiko for caries-angreb og paradentose. Hun tager sig specielt af vores parodontosepatienter.

Læs mere …

Tandskader

Reparationer af knækkede tænder kan i de flestes tilfælde ordnes med plast, eventuelt i kombination med titaniumstifter eller kevlar/glasfiberforstærkninger.

Læs mere …

Visdomstænder

Vi har stor erfaring i at fjerne visdomstænder, - men også i at vejlede dig i den rette pleje af tænder og tandkød, i de tilfælde hvor der rent faktisk er plads til visdomstanden.

Læs mere …

Tandfyldninger

Er der hul i en tand, skal det repareres med en fyldning, da det ellers bliver dybere – og i sidste ende medfører, at tanden måske skal rodbehandles. Kun hvis hullet er meget lille, kan det standses og fyldningen undgås.

Læs mere …